Audi Odense

Audi-CEO Markus Duesmann: “Vi har brug for et fossilfrit samfund”

Hvordan kan den tyske bilindustri stå i spidsen for den elektriske revolution? Hvor står traditionelle bilproducenter sammenlignet med nye konkurrenter? Er de rigtige politiske rammer på plads? Disse spørgsmål var i fokus ved en paneldebat med Hildegard Müller (den tyske sammenslutning af bilindustrien, VDA), transportekspert prof. Stefan Bratzel (CAM), Wolf-Henning Scheider (ZF Group) og Audis CEO Markus Duesmann ved en klimakonference afholdt af "Spiegel" og BCG. Konferencen streames på spiegel.de.

Key statements fra Audis CEO om:

Elektrisk mobilitet…

  • “Klimaændringer er forårsaget af de fossile brændstoffer, vi udvinder fra jorden. Det må stoppe. Vi har brug for et fossilfrit samfund.”
  • “På vejen mod et el-baseret samfund er elektriske biler langt den mest effektive teknologi.”
  • “Plug-in hybrid teknologien bygger bro og udjævner overgangen til 100% elektrisk kørsel. De har derfor deres berettigelse nogle år endnu. Når det er sagt, skal målet være 100% elbiler. Først da bliver vi CO2-neutrale.”

Ladeinfrastruktur…

  • “Audi investerer i elbiler, og derfor investerer vi også i ladeinfrastruktur. Uanset hvor der er biler, skal der være ladeinfrastruktur. Vi kan virkelig ikke overdrive det, når det kommer til at skabe en opladningsinfrastruktur, der måske vil være endnu mere praktisk end nutidens tankstationer. Jeg er overbevist om, at regeringer og virksomheder sammen kan få os derhen.”

Konkurrenceevne…

  • “Teknologi er nøglen til at løse verdens problemer. Og Volkswagen-koncernen har finansiel styrke til at kunne give et svar på alle disse teknologiske spørgsmål. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vi – Tyskland, den tyske bilindustri og Volkswagen-koncernen – har en god chance for stadig at være nummer ét om ti år.”
  • “Vi har en stærk position i Kina, og Volkswagen-koncernen er markedsleder der. Så jeg er ikke bekymret for fremtiden, men vi følger udviklingen med stor interesse. For elektrisk mobilitet giver også nye konkurrenter mulighed for at fremvise ganske udmærkede biler.”


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk