Audi Odense

Audi tilbyder nu 22 kW AC-ladning til den 100% elektriske Audi e-tron

Hurtig opladning med jævnstrøm (DC) har altid været en vigtig styrke i e-tron-modellerne, og nu tilbyder Audi også hurtigere opladning med vekselstrøm (AC). Det er nu muligt at bestille e-tron 55 og e-tron Sportback 55 med en AC-ladetilslutning, der fordobler effekten fra 11 kW til 22 kW ved tilsvarende ladestandere. Muligheden følger for modellerne e-tron 50 og e-tron S i midten af 2021.

For at kunne lade med 22 kW AC skal både bil, kabel og ladestander være dimensioneret til det. Ønsker man at have mulighed for at lade sin e-tron med 22 kW på offentlige ladestandere, der kan afgive min. 22 kW jævnstrøm, så bestiller man som ekstraudstyr en 22 kW AC-ladetilslutning til sin e-tron. Ladetilslutningen er placeret i højre side af bilen. Standard mode 3-kablet, som alle e-tron-modeller i forvejen kan lade med på offentlige ladestandere, er allerede konverteret til en ladekapacitet på 22 kW.

Har man i sin hjemmeinstallation mulighed for at trække 22 kW strøm ud, kan man udover 22 kW AC-ladetilslutningen til bilen desuden bestille det nye opladningssystem connect. Opladningssystemet connect, som Audi bl.a. tilbyder til hjemmeopladning, er også designet til en opladningskapacitet på op til 22 kW. Opladningssystemet består af en betjeningsenhed med et 5” touch display og et vægbeslag. Systemets Wi-Fi-forbindelse gør det muligt at betjene med myAudi appen og giver samtidig mulighed for over-the-air online opdateringer.

I forbindelse med et kompatibelt home energy management system fra SMA Solar Technology eller Hager Group tilbyder opladningssystemet flere og intelligente funktioner. For eksempel kan Audi e-tron tage hensyn til andet strømforbrugende udstyr i husstanden og oplade med den resterende strøm, der er til rådighed, for at undgå overbelastning af strømnettet i hjemmet. Opladningssystemet giver også kunderne mulighed for at definere individuelle prioriteter, såsom opladning, når strøm er billigere ved en variabel strøm-sats. Hvis hjemmet er udstyret med et solcelleanlæg, kan bilen fortrinsvis oplades ved hjælp af den strøm, der genereres af anlægget.

Der tages forbehold for ændringer og fejl.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk